Zdroj: http://www.eldoma.4fan.cz/index.php?a=hackovani/amigurumi  •  Vydáno: 1/11/2019 21:50:16  •  Autor: Ondřej Kapusta

Amigurumi, co to znamená?

Předchozí článek

Amigurumi

Co to znamená, jak to vypadá a k čemu to vlastně je?

Amigurumi je japonské umění pletení a háčkování malých, plněných "příšerek. Je to vlastně složenina slov ami a nuigurumi. Ami znamená háčkované nebo pletené, a nuigurumi vycpaná panenka. Amigurumi nemá žádná psaná pravidla, jak má být panenka velká, nebo jak má vypadat. Zatímco Amigurumi bylo známé v Japonsku už několik desetiletí, do světa(hlavně na západ) trend Amigurumi přišel v roce 2003. V roce 2006 bylo Amigurumi ohlášeno jako jedna z nejprodávanějších věcí na Etsy (zahraniční internetový obchod s DIY tematikou), a cena se pohybovala od 10$ do 100$ (cca od 200kč do 2000kč).

Opsáno a přeloženo z Wikipedie.
 

To je docela síla, každopálně článek ještě pokračoval, myslím si že jestli si o tom někdo chce ještě neco přečíst tak na odkazu je originál v angličtině. Předpokládám, že dnes už není moc lidí kteří neumí anglicky alespoň trochu. Zaímavé je to, že vlastně Amigurumi vynalezli Japonští nindžové jako ozdoby oblečení. Takže to vlastně vymysleli muži, doháje, začínám přemýšlet, v čem chlapi prsty nemaj Smějící se, blbý dvojsmysly Smějící se, po napsání týhle věty mě napadlo asi tak deset věcí v čem obvykle chlapi prsty mají nebo kam je obvykle strkají Smějící se (nos, například).
Zase sem utekl od tématu.

Tak zase zpět. Co to znamená jsme si řekli, jak to vypadá vlastně taky, a k čemu to je? Je to pro zábavu, jako hračky pro děti, jako doplňky oblečení nebo na klíče(když má někdo rád malý svazek klíčů s poměrně velkou háčkovanou postavičkou/tvorem/něčím).

A teď už asi skočíme na první návod, a zatím jediný, podle kterého zatím háčkuji. jiný návod jsem zatím nezkusil, a tedy ani nevím jak vypadají.